Om oss

Preforma was established by a group of gynaecologists, based on a desire to provide better treatment and more concrete guidance to women. In order to make a user-friendly and future-oriented solution available to as many people as possible, we have put together a team with an understanding of technology, marketing, business development and finance. What everyone in the team has in common is that we want to contribute to better women's health, through concrete solutions.

So far we have reached over 100,000 women. We hope we can help many more.

Image

Maria Barøy Ræder, Daglig leder, gynekolog, medisinsk ansvarlig

Maria er utdannet lege, er spesialist i gynekologi med doktorgrad i medisinsk genetikk. Hun har en postdoc med fokus på livmorkreft, med opphold på Harvard Medical School i Boston. Etter å vært overlege på Kvinneklinikken på Haukeland Universitetssykehus, startet hun egen gynekologipraksis. Det var her hun så behovet for et hjelpemiddel for å forbedre konsultasjonene, som ble til produktet som i dag leveres av Preforma. Maria er fra Lødingen, helt nord i Nordland.

Ingeborg kontor

Ingeborg Bøe Engelsen, Gynekolog

Ingeborg er utdannet lege og er spesialist i gynekologi med doktorgrad innen livmorkreft. Hun har 25 års arbeidserfaring fra sykehus, 7 år som seksjonsoverlege ved Gynekologisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus og er en erfaren kirurg med hovedfokus på laparoskopisk kirurgi. Hun har lang erfaring fra foreningsvirksomhet både i LVS ( leger i vitenskapelig stilling), spesialistkomiteen innen gynekologi og fødselshjelp og i Nordisk forening for avansert endoskopi. Jobber nå som avtalespesialist ved Bergen Spesialistsenter. Ingeborg bidrar med kvalitetssikring og kontinuerlig faglig utvikling av tjenestene i Preforma.

Bergen Spesialist Senter 2018 387 2

Yngvild Skåtun Hannestad, Gynekolog

Yngvild er utdannet lege og spesialist i gynekologi. Hun har en doktorgrad med fokus på urinlekkasje og har vært styreleder i Nordic urogynecological association (NUGA). Hun har 17 år erfaring som gynekolog, de siste 10 år fra spesialistpraksis. Yngvild bidrar med kvalitetssikring og kontinuerlig faglig utvikling av tjenestene fra Preforma.

Image 1

Hallgeir Skøien Varsi, Ansvarlig for økonomi og finansiering

Hallgeir er ansvarlig for at vi har nok ressurser, og at vi prioriterer ressursene våre riktig. Han har over 20 års erfaring med innovasjon, strategi og forretningsutvikling, blant annet fra Sopra Steria. Hallgeir er fra en liten bygd i Finnmark som heter Sirma, er Siviløkonom fra NHH og Master i internasjonal ledelse fra HEC i Paris.

5f7ee386df3515237b3d4700 Ingar Sørensen 1 min p 800

Madeleine Bundli Andresen, Ansvarlig for introduksjon av løsningen i Europa

Madeleine leder arbeidet med å tilpasse og introdusere Preforma sine løsninger i Europa. Madeleine er fra Oslo, og er utdannet Sivilingeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse fra NMBU og University of California Berkeley. Hun har konsulenterfaring fra Capgemini og Sopra Steria, og har jobbet med prosjektledelse og markedsutvikling i blant annet Telia og L'Oréal.

5f7ee1a6f61299f8993d476a Dorian TBR 0496 min p 800

Dorian McFarland, Ansvarlig for fleksibilitet og skalerbarhet

Dorian har over 20 års erfaring som konsulent, arkitekt og teknisk utvikler. Dorian hjelper oss med å tenke kreativt og framtidsrettet, slik at vi kan skape mest mulig verdi for pasienter og leger, med de ressursene vi har. Dorian er kunstner med en Master of fine arts fra UCL i London, hvor han også opprinnelig kommer fra.Supported by specialists


The mapping tool from Preforma has already been used by gynecologists who themselves use the solution for their patients. Experiences from all these gynecologists and use on over 100,000 patients have helped to make the solution ever better.

Other support

We are grateful for support from Innovation Norway, Design and Architecture Norway (Doga) and the EU (Women TechEU).

Feed Jan Khur Preforma 4

Get advice and guidance through our free digital health examination

We help your doctor to understand you better. The digital examination gives you guidance and advice so that both you and your doctor are better prepared for the doctor's visit.

Do the digital examination